4.5/5
Recensies
Verduurzaamt Nederland

Duurzame energieoplossingen voor particulieren en bedrijven

Zakelijk

Duurzaam samenwerken met een open vizier. Het levert gemeenschappelijke kansen, kennis en tijdswinst om de doelstellingen van energietransitie en milieuambities te realiseren. Voor het behalen van deze missie is maatwerk en samenwerking nodig. We helpen graag mee om de vertaalslag van het verduurzamingsproces zichtbaar te maken. Hieronder leest u meer over de voordelen van samenwerken en wat wij voor u kunnen betekenen.

Gemeenten

Bespaar Maatschappij zorgt voor een bespoediging van de energietransitie in uw gemeente. Dit doen wij door alle bewoners aan te schrijven. Vervolgens worden ze door Bespaar Maatschappij telefonisch benaderd voor een quickscan van de woning. Hiermee worden besparingsmogelijkheden van de woning in beeld gebracht. Aansluitend kan men gebruikmaken van de gezamenlijke inkoopactie voor woningisolatie en verduurzamingsmaatregelen. We maken gebruik van een werkwijze gebaseerd op gezamenlijke afstemming voor de realisatie van (lokale) verduurzamingsprojecten. Voor de uitvoering werken we samen met een sterk lokaal en regionaal netwerk van gespecialiseerde partners.

Anderzijds bereiken we bewoners door wijkgerichte bijeenkomsten te organiseren met als doel, hoe ze hun woning energiezuinig kunnen maken met eenvoudige en slimme maatregelen. En welke stappen verstandig en geschikt zijn.

Laat ons weten wanneer wij u verder van dienst kunnen zijn.

Belang van samenwerken

Bespaar Maatschappij behoort tot het Netwerk van Veranderaars. We begeven ons buiten de gebaande paden en bekijken situaties vanuit andere invalshoeken. Het biedt ons nieuwe inzichten en perspectieven. Ook de uitkomsten van regelmatig evalueren en gelijkschakelen met samenwerkingspartners, dienen bij ons als input voor verbetermogelijkheden en innovatie.

Maatwerk en mensenwerk

De overheid en Bespaar Maatschappij beogen het hetzelfde doel namelijk, Nederland verduurzamen en milieuvriendelijker maken. Een duurzaam evenwicht voor nu en de komende generaties. Een ander gezamenlijke ambitie is het betrokken voelen bij de inwoners en het realiseren van hoogwaardige dienstverlening.

We hebben bereids een aantal projecten succesvol afgerond. Bij de start van een nieuw project zoeken we vooral de samenwerking met de gemeente om zo de slagkracht en doelstellingen te vergroten. Consistente ondersteuning van lokale gemeenten is namelijk een belangrijke voorwaarde om inwonersparticipatie naar verduurzaming te motiveren. En daarmee ook verbindende burgerkracht te organiseren die past in het huidige energietransitiebeleid.

De besparingsmaatregelen moeten wel haalbaar en betaalbaar blijven. Vandaar dat we ook informatiedagen organiseren voor inwoners over energieverbruik, besparingskansen en slimme maatregelen. Zo kunnen we SAMEN de bereidheid en betrokkenheid van bewoners stimuleren. En SAMEN in de gemeente de gewenste maatschappelijke uitkomsten van energieprojecten realiseren. Iedere bewoner moet in staat zijn stappen te kunnen zetten naar een duurzamer huis en een lagere energierekening.

Verder wil Bespaar Maatschappij de betrokkenheid van kwetsbare inwoners vergroten. Het is nodig om de niet gemeten energiearmoede in beeld te brengen, de informatiestroom te vereenvoudigen en de bereidheid te stimuleren om gezamenlijk het woon- en leefklimaat te verbeteren.

Meer draagvlak voor samenwerking

Belangrijke factoren voor een goede samenwerking is een gedeelde visie, communicatie, kennis(deling) en het resultaat van een samenwerkingsinitiatief. In het verduurzamingsproces neemt elke partij het aandeel voor zijn rekening waar zij het beste in is. Zo kunnen we samen met een lokaal en regionaal netwerk van gespecialiseerde partners een groot aantal particulieren huishoudens en bedrijven helpen bij het verduurzamen.

Gezamenlijke inkoopactie

Momenteel zijn we bezig met energiebesparende maatregelen in verschillende gemeenten. Door gezamenlijk in te kopen is het mogelijk om aanzienlijk te besparen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Energie-efficiënte oplossingen voor bewoners

Bespaar Maatschappij benadert meerdere gecertificeerde bedrijven. Dit zijn bedrijven die we kennen en zorgvuldig hebben geselecteerd op betrouwbaarheid en hoogwaardige kwaliteit. Onze organisatie heeft korte lijnen zodat we sneller de juiste oplossingen kunnen bieden.

Na goedkeuring vragen we bij verschillende gespecialiseerde partners een offerte op en selecteren het beste product tegen de beste prijs. Vervolgens wordt per maatregel een aantrekkelijk aanbod gekozen voor deze duurzame maatregelen:

Met gespecialiseerde samenwerkingspartners spreken af wanneer ze langskomen voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

We streven uiteraard zoveel mogelijk naar een samenwerkingsnetwerk van installateurs en leveranciers met goede referenties in de buurt. We vinden het belangrijk dat aan de wensen van de bewoners wordt voldaan en zij tevreden zijn over onze dienstverlening en de correcte nazorg maatregelen (controleren, onderhouden en waarborgen).

Om onze service continu te optimaliseren vragen we om reacties van bewoners. Hiermee kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening grondiger vormgeven. Toch kan het voorkomen dat er iets misgaat gaat of niet aan de verwachting wordt voldaan. Wanneer een bewoner een klacht heeft, dan zullen wij er alles aan doen om de klacht samen snel en correct op te lossen.

Corona maatregelen

Bespaar Maatschappij is voorbereid op de noodzakelijke corona maatregelen. We nemen geen onnodige risico’s en zorgen ervoor dat we bij u op locatie net als in ons eigen bedrijf, de juiste veiligheidsmaatregelen toepassen (afstand houden, hygiëne en beschermingsmiddelen).

Een goede gezondheid is namelijk in het belang van iedereen!  Indien u liever geen huisbezoek wilt dan kunt u dit aan onze klantenservice doorgeven. Voor elke situatie zoeken we een geschikte oplossing.

De huisbezoeken worden op een veilige manier uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM.

Onze duurzame oplossingen

Bespaar Maatschappij is uw betrokken partner voor duurzame oplossingen. Door onze brede expertise hebben we overzicht over de mogelijkheden. Samen met verschillende gespecialiseerde partners zorgen we voor de beste oplossing, tegen scherpe tarieven.

You cannot copy content of this page