4.5/5
Recensies

Na minder Russisch gas dreigt nu minder Noorse stroom

Noorwegen maakt zich op om de uitvoer van stroom te beperken. Dat heeft niets te maken met politieke omstandigheden, maar alles met de droogte. Het aanvullen van waterreservoirs krijgt prioriteit boven de productie van stroom. Dat heeft de Noorse energieminister Terje Aasland volgens persbureau Bloomberg gezegd.

Noorwegen is een van de grootste exporteurs van stroom in Europa en maakt gebruik van waterkrachtcentrales. Het land maakt zich zorgen over eigen tekorten in de winter nu de waterstanden met name in het zuiden laag zijn.

“In de praktijk komt het erop neer dat we de export kunnen beperken wanneer de waterstand in de reservoirs te laag is”, aldus de minister in een verklaring aan het parlement. Deze week nog wordt de basis gelegd om snel te kunnen handelen wanneer dat nodig is.

Lees verder

Onze duurzame oplossingen

Bespaar Maatschappij is uw betrokken partner voor duurzame oplossingen. Door onze brede expertise hebben we overzicht over de mogelijkheden. Samen met verschillende gespecialiseerde partners zorgen we voor de beste oplossing, tegen scherpe tarieven.

You cannot copy content of this page