4.5/5
Recensies
Diversen papiergeld

Kabinetsvoorstel afschaffing btw op Zonnepanelen in 2023

Voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning geldt op dit moment een btw-tarief van 21%. Vanaf 1 januari 2023 wil het kabinet de btw op zonnepanelen afschaffen. Het tarief gaat dan omlaag van 21% naar 0%.

Vanaf 1 januari 2023 hoeft u dus geen btw te betalen over de levering en installatie van zonnepanelen. Met deze regeling hoopt het kabinet dat de maatregel meer particulieren stimuleert om zonnepanelen te nemen.

Het nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Kijk voor meer actuele informatie op rijksoverheid btw op zonnepanelen per 2023 of op de website van de belastingdienst.

Er zijn op dit moment geen landelijke subsidies voor zonnepanelen. De reden is dat zonnepanelen inmiddels ook zonder subsidie een goed renderende investering is. Er zijn wel verschillende financiële regelingen, zoals energiebespaarlening om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken.

Onze duurzame oplossingen

Bespaar Maatschappij is uw betrokken partner voor duurzame oplossingen. Door onze brede expertise hebben we overzicht over de mogelijkheden. Samen met verschillende gespecialiseerde partners zorgen we voor de beste oplossing, tegen scherpe tarieven.

You cannot copy content of this page